Jdi na obsah Jdi na menu
 


Avokádovo - čokoládový dezert

26. 5. 2016

Korpus (malý plech)

 

3 vejce

110 g krystal cukru

120 g hladké mouky

1 a 1/2 PL strouhaného kokosu

1/2 ČL kypřícího prášku

 

Krém

 

1 zralé avokádo

1 vanička tučného tvarohu

130 ml 31% šlehačky

130 ml zakysané smetany

1 PL limetkové šťávy

1 PL limetkové kůry (chemicky neošetřené)

cukr podle chuti

1/2 balíčku želatinového ztužovače

 

100 g hořké čokolády

Na dokončení: jemné perličky a ostružinová marmeláda

 

Postup

Ušleháme zvlášť žloutky a bílky (každé s polovinou krystal. cukru), smícháme, přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme kokos. Vylijeme na malý plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C cca 35 minut (zkusit špejlí). Z vychladlého korpusu tvořítkem vykrájíme kolečka

Dužinu avokáda vyšleháme s trochou cukru, přilijeme šlehačku a šleháme do zhoustnutí. Potom přidáme zakysanou smetanu, po lžičkách přimícháme limetkovou šťávu a kůru, vmícháme tvaroh a nakonec všleháme ztužovač.

Na každé kolečko korpusu dáme pár kapek rumu a sáčkem s trezírovací špičkou naneseme krém do výšky cca 3 cm. Dáme zatuhnout do lednice.

V parní lázni si rozpustíme čokoládu a připravíme si transfer folie s vybraným motivem. Nastříháme pásky dlouhé jako obvod koleček a široké cca 3,5 cm. Naneseme na ně teplou čokoládu, necháme chvíli zavadnout. Podáme si kolečka s krémem z lednice a jednotlivé transfer folie omotáme kolem obvodu každého kolečka. Dáme ztuhnout do lednice. Asi do půl hodiny je možné folii sloupnout. Do sáčku si dáme nejlépe domácí ostružinovou (nebo malinovou) marmeládu, odstřihneme malý růžek a kolem kraje čokolády nastříkáme na krém jemný proužek. Zasypeme jemnými bílými perličkami.

 

                          a2.jpg

a3.jpg

a1.jpg