Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babiččiny pytlíčky

16. 6. 2016

Korpus:

3 vejce

120 g hladké mouky

110 g krystal. cukr

Krém:

110 ml mléka

1/2 jahodového pudinku

150 g másla

cukr podle chuti

1 PL pasty "lesní směs" (používám doma připravovanou z lesních jahod, malin, ostružin a borůvek), ale viděla jsem i na cukrářských e-shopech ochucovací pasty

rum

fondant nebo marcipán

 

Postup:

Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g prosáté mouky a opatrně mícháme dohladka. Poté můžeme upéct dvěma způsoby: Buď ve formě na Cake Pop, kde potom dovnitř plníme krémem, nebo dáme upéct na plech, potom můžeme vykrajovat a slepovat krémem kolečka, nebo rozdrobit a z korpusu, krému a rumu vyrovit punčovinu. Z ní potom vyrobit nadýchané kuličky.

1/2 jahodového pudinku uvaříme ve 110 ml mléka a necháme vychladnout. Ušleháme si máslo s trochou mletého cukru, přišleháme vychladlý pudink a přidáváme 1 PL pasty "lesní směs" a vyšleháme do hladkého krému.

Pokud jsme korpus pekly ve formě na Cake Pops, kuličky jemně pokropíme rumem, pak si krém dáme do sáčku se špičkou, v kuličce korpusu si malou lžičkou uděláme místo na krém a naplníme. Poté obmažeme krémem a dáme vychladit.

Pokud jsme korpus pekli na plechu, pokropíme jej mírně rumem, pak můžeme vykrajovat menší kolečka vykrajovátkem a jednotlivá kolečka spojit krémem, obmazat a dát vychladit.

Pokud chceme všechny chutě spojit dohromady, je lepší korpus rozdrobit, přidat krém a trochu rumu a vyrobit si punčovinu, ze které potom vytváříme kuličky tak, aby byly nadýchané.

Fondant nebo marcipán si vyválíme na tloušťku cca 2 - 3 mm, vykrájíme z něj kolečka tak velká, abychom do nich pohodlně kuličky zabalili a pak balíme tak, aby nám nahoře zůstával vějířek jako u pytlíčku. Nakonec můžeme pomalovat nebo polepit ozdobami.

Přidala jsem do fotek i dort, ke kterému jsem pytlíčky přidala. Kdo nemá rád cupcake, může si vytvořit tuto variantu zákusku.

                     bab1.jpg

bab3.jpg

hrk.jpg